Снежна блокада в САЩ, водно бедствие в Турция

Цели квартали в Измир са под вода

02.02.2021 | 13:54 Редактор: Искра Ангелова

Снежна буря парализира североизточните части на Съединените щати. В Ню Йорк е обявено извънредно положение. 

Снежната буря в североизточните щати затвори ваксинационни центрове, училища и анулира стотици полети. В Ню Йорк и северната част на Ню Джърси снежната покривка достигна 50 см. Това накара част от жителите да излязат навън със скиорски щеки. 

Само през уикенда в щата Вирджиния е имало 360 катастрофи заради лошото време. В капана на бурята е и Илинойс, където се намира Чикаго. Властите в града заявиха, че в последните 5 години не е имало толкова обилен снеговалеж в региона. Много местни жители помагат в разчистването на преспите от тротоарите.

Влошената обстановка създаде и проблеми с трафика.

"Навън е ветровито и видимостта е затруднена", сподели жителка.

В капана на лошото време е и районът около турския град Измир. Цели квартали са под вода. Приливната вълна принуди десетки шофьори да изоставят автомобилите си, които бързо бяха погълнати от водата. В Измир е загинал най-малко 1 човек.

Наводнения има и в Гърция. Река Марица преля и потопи пътища и земеделски площи в област Еврос. Училищата на много места са затворени. Вчера пожарникар е бил отнесен от придошлите води, докато се опитвал да спаси деца, блокирани в начално училище.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК