Мъж се прибра вкъщи след 306 дни с Ковид усложнения в болница

Запитан какво най-много очаква с нетърпение, той отговори: "Пържола и пържени картофи"

22.01.2021 | 09:41 Редактор: Радостина Димитрова
Мъж се прибра вкъщи след 306 дни с Ковид усложнения в болница

Пенсиониран адвокат, оцелял от Ковид-19, след като се зарази с вируса в ранните седмици на пандемията, се завърна емоционално у дома, след като прекара 306 дни в болница, пише британският вестник The Guardian.

Смята се, че 74-годишният Джефри Улф, който е бил приет в болница миналия март, след като e припаднал на закуска, е прекарал един от най-дългите периоди в болница заради Ковид-19, преди да бъде изписан.

Състоянието му е било толкова сериозно, че тримата му синове са били извикани да се сбогуват с него в един момент през лятото, преди баща им тогава, по думите им, "внезапно да се събуди" през юли, предаде "Фокус".

След изписването му от интензивно отделение той се подлага на лечение в Кралската болница за невро-инвалидност в Лондон заради мозъчно увреждане, причинено от вируса, което също е причинило парализа в едната страна на тялото му, и афазия (невъзможност да говори) .

"Персоналът и болногледачите в болницата бяха невероятни", каза Улф, който добави, че е щастлив да се прибере в дома си в Северен Лондон в ден, който означава за него „свобода”.

Запитан какво най-много очаква с нетърпение, той отговори: "Пържола и пържени картофи".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК