Херо Мустафа: Байдън е обединител, отношенията с ЕС ще станат по-силни

Според нея основен приоритет на новата администрацията ще е справянето с пандемията

21.01.2021 | 16:36 Редактор: Ралица Братанова
Херо Мустафа: Байдън е обединител, отношенията с ЕС ще станат по-силни

Посланикът на Съединените щати в България Н. Пр. Херо Мустафа изрази увереност, че с новата американска администрация трансатлантическите отношения с Европейския съюз ще станат още по-силни.

По думите ѝ мирното предаване на властта и възстановяването на ценностите на управлението чрез избори, свободата на словото и събиранията, са в сърцевината на американската демокрация.

"Встъпването в длъжност на нов президент е красиво, символично събитие, което ме изпълва с огромна гордост и благоговение за всичко това, което Америка олицетворява", отбеляза посланикът на Съединените щати в България.

Според нея основното предизвикателство за президента Джо Байдън е същото като това, пред което са били изправени всички неотдавнашни президенти – да насърчават единството, както и пътя напред на САЩ.

  "Работила съм с Джо Байдън преди и знам, че той е обединител. В речта му също бяха посочени важните теми – любов, надежда, оптимизъм – точно това олицетворява Америка. С единство можем да постигнем велики неща – вчера Джо Байдън каза, че това е бил ден на демокрацията и аз вярвам в това", заяви Мустафа пред БНР.

Според нея основен приоритет на новата администрацията ще е справянето с пандемията.

"Аз съм уверена, че отношенията с Европейския съюз, които са били винаги важни, ще станат по-силни. Очаквам с нетърпение още по-близко сътрудничество с моите колеги от Европейския съюз", добави тя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК