50 лицеви опори наказание в Бали, ако ходиш без маска (ВИДЕО)

Властите предупредили чужденците, че който нарушава ограниченията, може да бъде изхвърлен от страната

20.01.2021 | 10:55 Редактор: Ивет Арабова

Чужденци, заловени без маски на индонезийския остров Бали, са обект на необичайно наказание – лицеви опори, предава АФП. Видеоклип в социалните мрежи тази седмица показа туристи в тениски и къси панталони да правят лицеви опори в тропическата жега в компанията на служителите на органите на реда.

Властите в Бали направиха задължително носенето на маски на публични места миналата година заради коронавируса. През последните дни обаче много чужденци са били заловени без предпазните средства, съобщиха местните власти.

Над 70 души са платили глоба от 100 000 рупии ($7), но десетки други са казали, че нямат пари. Така те били накарани да правят лицеви опори.

Тези без маска трябвало да направят по 50, а тези, които я носели неправилно, били наказани с по 15. Индонезийци на острова също са били засегнати от необичайната мярка, предава БНР.

Властите в Бали са предупредили чужденците, които нарушават ограниченията, че може да бъдат изхвърлени от страната. Островът остава официално затворен за чуждестранни туристи, но е дом на много постоянни жители от чужбина.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец