Прогноза: Без чужденци в Австралия до края на годината

В страната са регистрирани 28 708 случая на коронавирус

18.01.2021 | 08:14 Редактор: Ивет Арабова
Прогноза: Без чужденци в Австралия до края на годината

Австралия може да остави границите си затворени за чужденци до края на тази година. Такава прогноза направи днес здравният министър Брендън Мърфи, предаде ТАСС.

"Австралия ще прекара по-голямата част от тази година с много значителни гранични ограничения, дори ако по-голямата част от населението е ваксинирано. Все още не знаем дали имунизацията ще предотврати разпространението на вируса и е вероятно карантината да продължи известно време”, каза Мърфи в ефира на канала ABC.

Той също така отбеляза, че въпреки че ваксината за Австралия е "светлина в края на тунела“, властите все още трябва да бъдат много внимателни.

Към днешна дата в Австралия са регистрирани 28 708 случая на коронавирус. От 25 януари миналата година, когато на континента беше потвърдена диагнозата на първия заразен, 909 души са починали от усложнения, причинени от вируса. 25 918 пациенти са се възстановили, предава БГНЕС.

На 1 февруари австралийските власти ограничиха влизането на чуждестранни туристи, пристигащи от континентален Китай. От 20 март 2020 г. забраната за влизане беше разширена за всички чужденци без разрешение за пребиваване. Предвиждаше се тя да бъде валидна до края на 2020 г., но по-късно разглеждането на въпроса за отварянето на границите беше отложено за средата на март 2021 г. 

Снимка: Bloomberg/Brendon Thorne

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК