СЗО: Втората година на пандемията може да е по-тежка

Заболеваемостта "отново е достигнала пик", заяви Макъл Райън

14.01.2021 | 11:55 Редактор: Ралица Братанова
СЗО: Втората година на пандемията може да е по-тежка

Втората година от коронавирусната пандемия се очаква да бъде по-тежка от първата. Това мнение  изрази Майкъл Райън, директор на Програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация.

Навлизаме във втората година на пандемията. Тя може да се окаже дори по-тежка, предвид динамиката на разпространението на коронавируса и някои от проблемите, на които сме свидетели”, каза той.

Представителят на СЗО подчерта, че данните, получени от организацията през последните две седмици, показват, че заболеваемостта "отново е достигнала пик“, предава БГНЕС.

Райън каза, че Северното полукълбо, особено Европа и Северна Америка, преживяват “перфектна буря”. Факторите, които са довели до увеличаване на разпространението на инфекцията, са били струпвания на хора във вътрешни помещения, както и циркулирането на новите щамове на коронавируса.

Според СЗО броят на коронавирусните инфекции в световен мащаб е надхвърлил 90 милиона, а почти 2 милиона души са починали. През изминалия ден са идентифицирани 546 016 нови случая на Ковид-19 и 9 884 смъртни случая в света. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

3
1 rate up comment rate down comment 0
бг смешки 2
преди 9 месеца
не го пускат а е мн заразно . освен това мутира на всеки 3-4 седмици . някои мутации са по-заразни . то е пуснато в Ухан но е заразно и се разпространява из цял свят за нула време . и си стойте вкъщи защото е по- опасно отколкото се говори по ТВ ! единприятел едвам оживя - 20 дена полужив у тях . Пазете се ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Фоджи
преди 9 месеца
Има ако спрат да го пускат Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 9 месеца
Няма ли край това нещо? Сигнализирай за неуместен коментар