Пелоси с яростна атака срещу Тръмп, нещата отиват към импийчмънт

Този президент е заплаха за Конституцията и демокрацията, твърди тя

11.01.2021 | 13:44 Редактор: Тодор Петров

Президентът Доналд Тръмп е заплашен от процедура по импийчмънт за втори път. След като той беше обвинен в подстрекателство на щурма в Капитолия, председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси затегна примката около президента, предприемайки стъпки към отстраняването му от поста. 

Тя обяви, че Долната камара на американския Конгрес ще гласува резолюция с призив към вицепрезидента Майк Пенс да използва 25-ата поправка, чрез която Тръмп да бъде обявен за неспособен да изпълнява задълженията си. 

"В защита на нашата Конституция и демокрация ще действаме спешно, защото този президент представлява непосредствена заплаха и за двете. Ужасът от продължаващото нападение върху нашата демокрация, извършено от този президент, се засилва, както и незабавната необходимост от действия", настоява Пелоси. 

И уточнява, че ако вицепрезидентът и кабинетът не предприемат действия до 24 часа след гласуването, Долната камара на Конгреса ще пристъпи към процедура по импийчмънт на президента. 

Така Доналд Тръмп може да се превърне в първия президент в американската история, който се е изправял пред процедурата два пъти. Първият беше през 2019 година. 

Тогава президентът беше обвинен в злоупотреба с власт. Камарата на представителите го призна за виновен, но когато процедурата премина към Сената той беше оправдан.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Тази жена не е добре, както се видя по безполовите и предложения. Сигнализирай за неуместен коментар