Направиха скандални разкрития за щурма на сградата на Конгреса

Няколко пъти е отказано Националната гвардия да бъде изпратена на помощ 

11.01.2021 | 12:11 Редактор: Тодор Петров
Направиха скандални разкрития за щурма на сградата на Конгреса

Тревожни новини долетяха от Вашингтон. Досегашният шеф на полицейския отряд, охраняващ сградата на Конгреса, каза, че опитите му да повика Националната гвардия на помощ при щурма на привържениците на Доналд Тръмп са били спъвани от служителите по сигурността на Камарата на представителите и на Сената.

Това противоречи на твърденията на други служители, според които полицейският отряд не е искал такава помощ, предаде Ройтерс цитиран от БТА.

Бившият вече шеф на отряда Стивън Сънд казва пред в. "Вашингтон пост", че неговите началници са проявили неохота да предприемат формални стъпки да бъде повикана Националната гвардия, макар че полицейското разузнаване е имало сведения, че множеството, събрало се на протестен митинг срещу изборното поражение на Доналд Тръмп, се е очаквало да бъде много по-голяма, отколкото при предишни демонстрации.

Сънд е поискал от шефовете по сигурността на двете камари на Конгреса разрешение да постави в готовност Националната гвардия в случай, че му бъде необходима спешна подкрепа, но те му отказали.

Сънд, който ще сдаде поста на 16 януари, след като председателят на Камарата Нанси Пелоси настоя за оставката му, твърди, че неговото искане за помощ е било отхвърлено шест пъти.

"Ако беше дошла Националната гвардия, ние можехме да държим нападателите по-дълго време на дистанция, докато пристигнат повече полицаи от други служби", убеден е той. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Нанси Пелоси го е организирала. Постановка. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Бай Хой
преди 3 години
На всеки човек с глава на раменете е ясно, че това беше активно мероприятие на ДЕМОНОкратите! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Тепърва ще гледаме цирк отвъд океана Сигнализирай за неуместен коментар