Депутатски призиви в Естония за присъединяване към Русия

Външният министър обвини опозицията в опит да дискредитира държавата

11.01.2021 | 11:16 Редактор: Тодор Петров
Депутатски призиви в Естония за присъединяване към Русия

Депутати от опозиционната Реформаторска партия в Естония предложиха да се обсъди в парламента евентуално присъединяването на страната към Русия. 

Външният министър на Естония - Урмас Рейнсалу, обвини опозицията в опит да дискредитира държавата и правителството.

В светлината на новата информация съм убеден, че предложението на Реформаторската партия да се гласува за присъединяването на Естония към Русия не беше случайно. Идеята на това предложение беше ясна: да се дискредитира Република Естония и следователно правителството на международно равнище с цел постигане на вътрешнополитически успех", коментира Рейнсалу, цитиран от руските медии, предаде "Монитор".

Министърът изтъкна и още няколко предложения на реформаторите, които според него са изключително чувствителни за естонското общество. 

Сред тях са предложение за провеждане на референдум за оттеглянето на Естония от НАТО; предложение за провеждане на референдум, който да даде на Естония зелена светлина да инициира възстановяването на Съветския съюз; предложение за провеждане на референдум за влизане на Естония в сферата на влияние на Русия, както и предложение за провеждане на референдум за забрана на обучението на естонски език в Естония.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 3
Нина
преди 3 години
Доста изстрада тази държава Сигнализирай за неуместен коментар