След щурма на Капитолия: Германия засилва охраната на Бундестага

През август 2020 г. противници на Ковид мерките преминаха зад оградата пред парламента в Берлин

10.01.2021 | 21:22 Редактор: Ивет Арабова
След щурма на Капитолия: Германия засилва охраната на Бундестага

Полицията в германската столица засили охраната на сградата на Бундестага след размириците във Вашингтон. Това съобщи вестник "Bild am Sonntag" с позоваване на съдържанието на писмо, изпратено от председателя на Бундестага Волфганг Шойбле до германските депутати, предава TACC.

В документа се казва, че "държавната полиция в Берлин вече е увеличила присъствието си в района на сградата на парламента“. Шойбле казва в писмото, че е поискал от германското външно министерство да представи доклад за събитията във Вашингтон. Той каза също, че ще обсъди с федералните и регионалните власти какви изводи трябва да се направят, за да се осигури подходяща защита на Бундестага, пише вестникът.

По-рано берлинската полиция потвърди, че на фона на щурма на Капитолия във Вашингтон са взети мерки за защита на важни съоръжения в германската столица, като Бундестага и американското посолство, предава "Фокус".

Дискусиите за укрепване на отбраната на Бундестага, независимо от вълненията във Вашингтон, продължават в Германия от няколко месеца. През август 2020 г. противници на мерки за борба с коронавируса в Германия по време на демонстрация преминаха зад оградата пред сградата на германския парламент и се изкачиха на стъпалата му.

Снимка: Bloomberg/Liesa Johannssen-Koppitz

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК