Скопие: Очакваме отговор от България на предложения от нас план

Позицията бе изпратена от МВнР на Северна Македония

10.01.2021 | 17:16 Редактор: Ивет Арабова
Скопие: Очакваме отговор от България на предложения от нас план

По време на редовната комуникация с България има последователна размяна на мнения и идеи за преодоляване на различията, съобщи Външното министерство на Република Северна Македония, предаде Макфакс.

Двете страни често споделят предложения и виждания, в които посочват и обясняват позициите си, допълват от министерството.

"Последен в поредицата е Планът за изпълнение на задълженията в Договора за приятелство, предложен от наша страна и за който очакваме тези дни да получим отговор или забележки и предложения от страна на България", се казва в съобщение на министерството. 

Оттам допълват, че министър Буяр Османи тази седмица е имал разговор с българската си колега Екатерина Захариева, предава БТА.

Целта е да се намери начин за засилване на прилагането и ефикасността на Договора за приятелство от 2017 г., поясняват от министерството.

"По този начин ще се върне доверието и в самия Договор и в процеса на диалог между двете страни за преодоляване на различията, както прилича на две приятелски съседни страни в Европа", пише в съобщението. Добавя се, че се очаква в идния период специалният представител Владо Бучковски да има чести пътувания между Скопие и София.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК