Пожар в родилно отделение в Индия, 10 бебета загинаха

Спасени са 7 от новородените

09.01.2021 | 12:09 Редактор: Ивет Арабова
Пожар в родилно отделение в Индия, 10 бебета загинаха

Десет бебета загинаха в пожар в родилно отделение на болница в индийския щат Махаращра, предадоха световните агенции. Спасени са седем бебета от отделението в болницата в окръг Бхандар в щата. Бебетата, станали жертви на пожара, са били на възраст между няколко дни и три месеца. Те са починали от задушаване.

Причините за пожара засега са неизвестни. Сигналът за огнената стихия бил подаден незабавно от медицински сестри, видели, че има пожар в неонаталното отделение на болницата. Пожарникарите успели да попречат на разпространението на пламъците в цялото болнично заведение, информира БТА.

Най-тежкият пожар в болница в Индия в последно време е този в Колката, където загинаха над 90 пациенти през 2011 г. Миналата година през август в болница в Ахмедабад загинаха 8 пациенти с коронавирус. През ноември миналата година 5 пациенти с коронавирус починаха при пожар в клиника в Раджкот. Заради последните два пожара Върховният съд на Индия поиска доклад за безопасността на болниците, в които се лекуват пациенти с Ковид-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК