Насилие и сблъсъци в САЩ: Привърженици на Тръмп нахлуха в Конгреса

Съвместното заседание на двете камари на Конгреса е прекратено, представителите се евакуират, сградата е затворена

06.01.2021 | 22:07 Редактор: Радостина Димитрова
Насилие и сблъсъци в САЩ: Привърженици на Тръмп нахлуха в Конгреса

Насилие и сблъсъци в Съединените щати. Привърженици на Тръмп нахлуха в Конгреса. Те се опитват да попречат на заседанието, което трябва да обяви новият президент на САЩ.

Съвместното заседание на двете камари на Конгреса е прекратено, представителите се евакуират, сградата е затворена, съобщават американските медии. Според тях полицията и охраната на Капитолия искат допълнителна помощ от органите на реда, включително федералните власти.

Американският Конгрес се събра, за да направи окончателно потвърждаване на резултата от президентските избори. Това обикновено е процедурен въпрос, но тази година се превърна в проява на междупартийна конфронтация заради поддръжници на президента Доналд Тръмп, които отказват да приемат загубата му.

Новоизбраният президент, демократът Джо Байдън, спечели както народния вот, така и необходимия брой гласове на електорите, за да бъде обявен за победител.

От МВнР съветват  всички български граждани, намиращи се на територията на Федералния окръг Колумбия, да не излизат навън.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
1306IV54DG
преди 3 години