Съвършена схема: Турски измамници ограбиха хиляди пенсионери в Германия

Телефонните престъпници действали безупречно като фалшиви полицаи

05.01.2021 | 10:32 Редактор: Тодор Петров
Съвършена схема: Турски измамници ограбиха хиляди пенсионери в Германия

Турска банда от телефонни измамници ограби хиляди германски пенсионери. 32-годишният Амар С., който през декември е задържан в турския град Измир заедно с десетки свои помощници, организирал там "кол център" и довел до съвършенство измамната схема с фалшивите полицаи. 

С ограбените пари и ценности от Германия Амар С. създал в Турция цяла несметно богата империя от кол центрове и хотели, които по всяка вероятност перат мръсни пари. При задържането му в Измир местната полиция открила пет килограма злато, 1,5 милиона евро в брой, огнестрелни оръжия и скъпоценности. Конфискуваното имущество се оценява на 105 милиона евро, разказва списание "Шпигел".

Чрез семейството си и познати в Германия Амар създал истинска империя за телефонни измами. Фалшивите полицаи работели денонощно. Единственото изискване към тях било да говорят немски без акцент. 

На пенсионерите в Германия се казвало, че полицията е по петите на престъпници, които искат да им откраднат ценностите или дори, че спестяванията им в банката са застрашени от обир, поради което ги карали да изтеглят спестяванията си и да ги "дадат на съхранение" на сигурно място. 

Мошениците, които отивали, за да прибират пакетите с пари и ценности, получавали по 500 евро на всеки маршрут, информира "Дойче Веле". Обирите на нищо неподозиращи пенсионери вървели толкова добре, че измамниците започнали да не приемат бижута.

С особена наглост престъпниците обирали възрастни хора, като с помощта на специален софтуер не просто прикривали телефона, от който се обаждат, но и го манипулирали така, че да изглежда като телефон на местната полиция. 

Мошениците от бандата на Амар се снимали в Instagram, ползвайки истинските си имена и неприкрито демонстрирайки богатството си. Един от тях позирал на фона на златисто бюро, зад което висели окачени скъпоценни саби. Същият поствал и свои снимки пред едно Porsche, както и забава със свои приятелки край басейна. 

Самият Амар също демонстрирал луксозния си живот в една луксозна вила в покрайнините на Измир и любовта си към скъпите автомобили. С луксозния му живот по турското крайбрежие на Средиземно море на първо време е свършено - в Турция го очаква съдебен процес. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Българката
преди 3 години
Ама бая време са скатавали по този начин парите от дрогата, щом са успели да построят и хотели! Та МНОГО БЪРЗО работи полицията там... Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Българка от Германи
преди 3 години
Кой вярва, че може да се докарат нещата така, че да изглежда, че се обаждат от телефони на полицията? Полицията участва в схемата, но турците са ги прекарали и не са им дали дял. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Тези пък чак се похвалили Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 3 години
В Германия са разкрили огромна схема. Тук само ги гледат наште. Сигнализирай за неуместен коментар