Ердоган е първи по полулярност лидер във Facebook, следван от Конте

Албанският премиер Еди Рама е четвърти

03.01.2021 | 21:45 Редактор: Искра Ангелова
Ердоган е първи по полулярност лидер във Facebook, следван от Конте

Проучване на софтуерната компания Teradata за популярността в социалната мрежа Facebook показва, че през 2020 г. албанският премиер Еди Рама е четвъртият политик с най-висок рейтинг в Европа с 1,3 милиона последователи. Така той изпреварва лидери като канцлера на Австрия Себастиан Курц, министър-председателя на Норвегия Ерна Солберг, премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и Северна Македония Зоран Заев, отбелязва изданието "Фактор".

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган е първият по брой последователи, следван от италианския премиер Джузепе Конте и британския премиер Борис Джонсън на трето място, предава "Фокус".

От данните, анализирани от Teradata, албанският министър-председател е класиран на шесто място в Европа според броя на реакциите на последователи, с 5,6 милиона харесвания или коментари през годината, която оставихме след себе си.

За Албания тази година беше трудна, а в допълнение към пандемията, тя беше и година на възстановяване след трагичното земетресение от 26 ноември 2019 г.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК