Разрешиха на гърците да посетят литургия за Коледа

В храмовете обаче се допускат ограничен брой хора

25.12.2020 | 16:02 Редактор: Ивет Арабова
Разрешиха на гърците да посетят литургия за Коледа

За първи път от началото на карантината в Гърция властите разрешиха да се посети литургия. Епидемиологичната обстановка в Гърция е значително подобрена след два месеца на карантина и изолация.

Правителството запази вечерния час и ограниченията за пътуване до първата седмица на януари. Здраве, благоденствие и добри дни си пожелават гърците на Рождество Христово. Посрещат празника в домовете си с малко близки хора до 9 души, съгласно ограничителните мерки.

В Гърция нямаше тържества поради наложените мерки с много строги ограничения. Коледни песни се излъчват само от медиите. Патрули на полицията през цялата нощ следяха за спазване на вечерния час. Само за днешния празник властите позволиха да се посети литургия при ограничен брой хора в храмовете. Продължава благотворителната коледна акция за събиране на средства за хора в беда, пише "Монитор".

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че утре Гърция ще получи първата партида от ваксината срещу Ковид-19.Президентът, премиерът и лидерът на опозицията ще са сред първите ваксинирани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК