Какво е състоянието на Макрон след положителния тест за Ковид-19?

Френският държавен глава се самоизолира във Версай

23.12.2020 | 15:59 Редактор: Искра Ангелова
Какво е състоянието на Макрон след положителния тест за Ковид-19?

Здравето на президента на Франция Еманюел Макрон показва признаци на подобрение, след като на 17 декември той даде положителен тест за Ковид-19, съобщиха в сряда от неговия кабинет, съобщава Ройтерс.

Макрон се самоизолира във Версай, а по-рано тази седмица телевизия BFM излъчи на живо негово председателство на министерско правителствено заседание чрез аудиовизуална връзка.

Той сподели, че въпреки че ще работи с по-бавни темпове, докато се възстановява, ще продължи да се занимава с приоритетни въпроси като реакцията на Франция на пандемията Ковид-19 и Брекзит преговорите с Великобритания.

По време на правителственото заседание в понеделник Еманюел Макрон подчерта, че неговата страна трябва да "удвои" бдителността си по отношение на коронавируса, имайки предвид появата на новия щам на Ковид-19 в Обединеното кралство, информира БНР.

"Трябва да бъдем изключително бдителни“, каза тогава Макрон, твърдейки, че правителството е в процес на изграждане на най-подходящия отговор на "проблемната мутация".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК