За първи път Великобритания е в списъка на Unicef за уязвими деца

Заместник-лидерът на лейбъристите Анджела Рейнър обяви, че това е позор за Обединеното кралство

27.12.2020 | 09:10 Редактор: Радостина Димитрова
За първи път Великобритания е в списъка на Unicef за уязвими деца

Повече от 70 години Unicef ​​работи в 190 страни по света, за да се опита да достигне до най-уязвимите деца. Сега Великобритания е добавена към този списък за първи път, съобщава The Guardian. Вътрешното спешно реагиране на Unicef ​​за подпомагане на храненето на деца от Обединеното кралство се счита за необходимо поради пандемията на коронавируса.

Анкета на YouGov през май, поръчана от благотворителната фондация "Храна", установи, че 2,4 милиона деца във Великобритания живеят в домакинства, в които храната не достига. Заместник-лидерът на лейбъристите, Анджела Рейнър, обяви смутено необходимостта от Unicef.

"Ние сме една от най-богатите държави в света. Нашите деца не трябва да разчитат на хуманитарни благотворителни организации, които са свикнали да действат в зони на военни действия и в отговор на природни бедствия", заяви тя.

Нейният колега от лейбъристите Ричард Бъргън написа в Twitter: "Бедността е политически избор. Правителството може да сложи край на детската бедност в Обединеното кралство, като накара супербогатите да плащат справедливи данъци. Тя отказва."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК