Ваксинирана в САЩ българка: Нямам никакви странични ефекти

Това е невероятна възможност и не трябва да се пропуска, убедена е Полина Парусанова

22.12.2020 | 13:43 Редактор: Тодор Петров

Новият щам на коронавируса не е извън контрол и може да бъде овладян чрез съществуващите мерки. Това заявиха от Световната здравна организация.

Изпълнителният директор на германската фармацевтична компания BioNTech е уверен, че разработената ваксина съвместно с Pfizer ще бъде ефективна и срещу новия щам, появил се във Великобритания. Там продължава ваксинацията с медикамента.

А сред първите имунизирани в САЩ е българката Полина Парусанова. Тя работи като клиничен аналитик в болница в Чикаго. Там е част от административния персонал, но и те са сред одобрените за имунизация. Така Полина доброволно решава да се ваксинира с препарата на Pfizer и BioNTech. 

"Двоумях се, но беше за съвсем кратко, защото малко или много си е риск. Но след кратък разговор в семейството реших, че това е невероятна възможност и не трябва да се пропуска", каза тя.

Поставят ѝ ваксината в събота. 

"Ден трети нямам никакви оплаквания и никакви странични ефекти. Чувствам се чудесно", сподели още сънародничката ни в Чикаго.

Избраният за президент Джо Байдън също се ваксинира в болница в Нюарк, щата Делауер на живо по телевизията. От екипа му съобщиха, че бъдещата първа дама също се е имунизирала. 

"Няма от какво да се притеснявате. Очаквам с нетърпение втората доза", заяви Байдън и уточни, че прави това, за да покаже на американците, че трябва да се подготвят и да се имунизират, когато препаратът стане достъпен за всички. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК