Байдън се ваксинира публично и благодари на медиците

Процесът беше предаван от над 30 американски телевизии

22.12.2020 | 07:02 Редактор: Тодор Петров

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън получи първата си доза от ваксината на Pfizer и BioNTech на живо по телевизията. Процесът беше предаван от над 30 американски телевизии. 

Демократът бе ваксиниран в болница в Нюарк, щата Делауер. От екипа на Байдън съобщиха, че бъдещата първа дама - Джил Байдън, също се е ваксинирала срещу Ковид-19 по-рано през деня.

"Готов съм!", заяви президентът на медицинската сестра, след като нави ръкава си в очакване да получи ваксината. А след това добави: "Дължим ви страшно много, наистина." 

Той обяви, че прави това, за да покаже на американците, че трябва да се подготвят и да се имунизират, когато препаратът стане достъпен за всички. Избраният за президент на САЩ поздрави за усилията не само учените, но и администрацията на Тръмп, за бързото разпространение на ваксините. 

Байдън настоя американците да продължат да следват правилата, спазвайки социална дистанция и носейки маски. Той препоръча да се избягва пътуване, освен, ако не е наложително. 78-годишният Байдън е в рисковата група при заразяване с Ковид-19. Препоръката в Америка е да се ваксинират всички хора над 75 години.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК