Привърженици и противници на Тръмп излязоха на протест, има ранени

Към протестите се присъединиха около 200 души от крайнодясната група "Прауд бойс"

13.12.2020 | 14:39 Редактор: Юлия Христова

Напрежение в Съединените щати по време на протести в защита на президента Тръмп. Привърженици на държавния глава, които твърдят, че изборите са манипулирани, влязоха в сблъсък с негови противници в столицата Вашингтон. Десетки са арестувани, съобщава се и за ранени.

Демонстрациите бяха организирани от движението "Спрете кражбата", свързано с бившия съветник на държавния глава - Роджър Стоун, както и от религиозни групи. Тръмп поздрави протестиращите, прелитайки над тях с президентския си хеликоптер. 

"Просто спрете кражбата на изборите. Тази борба не е само за президента, тази борба е за страната и интегритета на нашата Конституция", посочиха част от протестиращите.

Към протестите се присъединиха около 200 души от крайнодясната група "Прауд бойс". Много от тях носеха военни облекла, черни и жълти тениски и бронежилетки.  

С падането на нощта те влязоха в сблъсъци с активисти на крайнолявото движение "Антифа", известно със своите агресивни прояви. Няколко души са били намушкани, а в опит да овладеят хаотичните сцени по улиците на столицата полицията използва лютив спрей. 

Протести се проведоха и на други места в страната, където Доналд Тръмп иска анулиране на изборните резултати.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Брей какво его има чичо Дончо...война ще направи за да стане неговата... Сигнализирай за неуместен коментар