И наркотици на гей партито в Брюксел, глобяват евродепутатите с 250 евро

Йозеф Сайер се опитал да избяга по водосточната тръба

02.12.2020 | 20:18 Редактор: Искра Ангелова

Секс скандалът в Брюксел с участието на евродепутат се разраства. 

Двама участници в нерегламентираното парти в белгийската столица са се позовали на дипломатическия си имунитет. 

В петък срещу събота полицията в Брюксел се отзовава на сигнал за нерегламентирано събиране в частен апартамент, който се намира над гей клуб в центъра на Брюксел. Причината - подаден сигнал за шум.

Полицаите заварват на адреса 25 души, а един от тях се опитва да избяга. Това е унгарският евродепутат Йозеф Зайер. Сред участниците в събирането, което нарушава противоепидемичните мерки, са и европейски дипломати. 

Всички участници в партито са глобени с по 250 евро. 

На мястото са намерени и наркотици. Зайер, който е от управляващата партия на премиера Виктор Орбан, се е опитал да избяга по водосточната тръба. След скандала евродепутатът напусна поста си. 

"Съжалявам, че наруших правилата за събиране. Ще приема всички наказания", заяви той.

Самият Зайер посочи, че той не е внесъл наркотици. Когато полицията го спряла в опита му да бяга, той нямал лични документи. Пред органите на реда декларирал, че е евродепутат, а полицаите го придружили до дома му. 

Ако нямаше имунитет, членът на Европейския парламент щеше да бъде подведен под наказателна отговорност. 59-гoдишният пoлитик e cъaвтoр и нa eдин oт нaй-прoтивoрeчивитe тeкcтoвe в унгaрcкaтa кoнcтитуция, като спoрeд нeгo – ceмeйcтвoтo e "cъюз мeжду мъж и жeнa". 

Правителството в Унгария отказа коментар. Медиите в Брюксел сочат за организатор на партито 29-годишен мъж с докторска степен по икономиката. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК