Развалиха гей-оргия на евродепутати, един се опитал да избяга през прозореца

Европейският парламент не е пожелал да коментира инцидента

01.12.2020 | 16:53 Редактор: Искра Ангелова
Развалиха гей-оргия на евродепутати, един се опитал да избяга през прозореца

Полицията в Брюксел е направила множество арести, включително на няколко души, "които са поискали имунитет от институциите на ЕС" – единият от които е бил унгарец – когато е разкрила незаконна "оргия", както го описват местните медии, пише европейската редакция на Politico във вторник.

Служител, близък до разследването, заяви, че органите на реда са били извикани, след като в петък вечерта в центъра на Брюксел е подадена "правна жалба за смущения през нощта" от "локдаун парти".

"Те откриха на място около 20 души и полицията се намеси, защото не са се спазвали ограниченията за коронавирус", разказва служителят, цитиран от "Фокус".

Според белгийската преса полицията е открила 25 голи мъже, включително евродепутат и неназован брой дипломати.

Медиите съобщават още, че неназованият евродепутат се е опитал да избяга през прозорец, но се е наранил и е бил задържан от полицията, преди да поиска имунитет като евродепутат.

Според правилата на европейските институции, евродепутат не може да иска имунитет, ако бъде заловен по време на извършване на правонарушение.

Европейският парламент не е пожелал да коментира инцидента. Според вътрешните правила Парламентът не може да предприема санкции срещу евродепутат, извършил престъпление извън парламентарните си задължения.

Белгия обяви втора карантина миналия месец, с вечерен час и забрана за събирания на повече от четирима души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Minuva42
преди 3 години