Нелеп инцидент: Байдън на прага на Белия дом на куц крак

Новоизбраният президент навехнал глезен при игра с кучето си

30.11.2020 | 14:10 Редактор: Тодор Петров

Инцидент с избрания за нов президент на Съединените американски щати. Джо Байдън навехнал крака си, докато играел с кучето си. Травмата получил преди първия си президентски брифинг с разузнавателните служби.

Личният лекар на Байдън поясни, че 78-годишният президент е получил навяхване на десния глезен преди два дни. Макар първите рентгенови снимки да показват, че няма счупване, ще бъде прегледан допълнително със скенер.

Междувременно стана ясно, че екипът за комуникации в Белия дом е съставен изцяло от жени. Това се случва за пръв път в историята на страната. Някои от имената са познати от администрацията на Барак Обама, чийто вицепрезидент беше Байдън. Тези назначения не се нуждаят от потвърждение от Сената, за разлика от повечето от постовете в кабинета. 

А в телефонен разговор, продължил 45 минути, който е и първото интервю на президента Доналд Тръмп след вота, той повтори обвиненията си, че при изборите е имало измами. Но посочи за първи път, че трудно ще стигне до съда.

"Много е трудно да се заведе дело пред Върховния съд. Вероятно няма да мога да получа съдебен процес", призна Тръмп, според когото съдиите не искат да се намесват. 

Електоралният колеж ще даде гласовете си за следващия президент на 14 декември. Според данните от вота Джо Байдън има 306 гласа при необходими 270. Следващият държавен глава ще положи клетва на 20 януари.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК