Трима отиват на съд, снимали се с трупа на Марадона

Мъжете позирали до отворения ковчег в салона, усмихнати и с вдигнати палци

27.11.2020 | 16:58 Редактор: Георги Камарашев
Трима отиват на съд, снимали се с трупа на Марадона

Трима души, наети от погребалната къща, която организира погребението на Диего Марадона, ще бъдат съдени. Те направили снимки на трупа на легендата. На две снимки се виждат мъжете, позиращи до отворения ковчег в салона, усмихнати и с вдигнати палци.

Снимките бяха забелязани във виртуалното пространство, докато тялото на Марадона лежеше в ​​президентския дворец, а фенове от цяла Аржентина се бяха струпали, за да си вземат последно сбогом с футболната легенда. Скандалните кадри доведоха до вълна от възмущение..

Агентът и адвокат на Марадона Матиас Морла се закани да предприеме съдебни действия срещу "негодниците", направили снимките.

"В памет на моя приятел, няма да имам покой, докато те не си платят за това зверство", написа Морла в Twitter.

Управителят на погребалния салон Sepelios Pinier в Буенос Айрес Матиас Пикон, заяви пред местните медии, че тримата мъже на снимките са "външни служители", които са помогнали за носенето на тежкия ковчег. "Опустошени сме", заяви Пикон пред телевизионния канал TN. "Семейството ни се довери, ние работим с тях отдавна."

Той обясни, че неговата погребална агенция е организирала службите за други членове от семейството на Марадона, съобщи Dnes.bg.

"Семейството имаше пълно доверие в нас, затова сме толкова засегнати от случилото се", заяви Пикон. "Баща ми е на 75 години и той плаче, аз плача, брат ми също, ние сме съсипани", добави погребалния агент.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК