Турция: Преминаваме през трета вълна на коронавируса

28 351 са положителните случаи за последното денонощие

26.11.2020 | 10:21 Редактор: Тодор Петров
Турция: Преминаваме през трета вълна на коронавируса

"Някои от големите турски градове, включително Истанбул и Измир, преминават през трета вълна на коронавирусната пандемия", заяви министърът на здравеопазването Фахретин Коджа.

Случаите на заразяване с коронавирус и натовареността на здравната система продължава да се увеличава в почти всяка турска провинция.

"Ще разкриваме всички асимптоматични случаи на Ковид-19 при ежедневни брифинги, тъй като броят на тестовете достига 200 000", обяви Коджа.

Броят на положителните случаи за последното денонощие е 28 351, а 6814 са изолирани, проследявани и лекувани от здравни институции. Броят на жертвите е 168, предаде БГНЕС.

През последната седмица новозаразените в 15 провинции са се увеличили с 50%.

Издадена е специална заповед, съгласно която лица на възраст над 65 години и младежи до 20 години трябва да останат по домовете си. Възрастните граждани имат право да излизат между 10:00 и 13:00 ч., докато хората под 20 години ще могат да напускат домовете си от 13:00. до 16:00 ч.

Училищата ще останат затворени до края на първия срок, като учениците ще преминат към онлайн обучение.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
НЕУТРАЛЕН
преди 3 години
В ЦЯЛ СВЯТ ВСЕ ОЩЕ ВЪРВИ ВТОРАТА ВЪЛНА И НА ОТДЕЛНИ МЕСТА ОТСЛАБВА ИЛИ Е ПРЕД ЗАТИШИЕ. ТЕЗ ДА НЕ ЖИВЕЯТ В НЯКАКВО ДРУГО ВРЕМЕ И ИЗМЕРЕНИЕ???????????????????????? КАКТО ВИНАГИ ДЕ........ И ЗА ВСЯКО НЕЩО..............НИЩО ЧУДНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар