Франция прехвърли прага от 2 млн. заразени

В Нидерландия - броят на заразените намалява

18.11.2020 | 14:21 Редактор: Искра Ангелова

Франция стана първата европейска страна, която прехвърли прага от 2 милиона заразени с Ковид-19. Турция въвежда нови мерки, а хиляди протестират в Словакия заради ограниченията във връзка с пандемията.

Франция се превърна в 4-та най-засегната от пандемията страна в света. Преди нея са само Съединените щати, Индия и Бразилия. 

Броят на хоспитализираните е безпрецедентен - 33 500 души. Въпреки това, френският здравен министър изрази увереност, че страната възвръща контрола над Ковид-19, но подчерта - националната карантина трябва да остане в сила. 

В Нидерландия - броят на заразените намалява, но премиерът Марк Рюте заяви, че все още е рано да се каже дали строгите мерки ще бъдат премахнати до коледните и новогодишни празници. 

В Италия регистрираха нови над 32 000 нови случая и 731 починали за последното денонощие - най-високият брой от април насам. А от петък властите в провинция Южен Тирол започват масово тестване на населението.

Президентът на Турция – Реджеп Ердоган обяви, че се въвежда вечерен час през почивните дни. Ресторантите и кафетата ще могат да изпълняват само поръчки за вкъщи.

А в Словакия - хиляди излязоха на протест срещу мерките в няколко града. Недоволните призоваха премиерът да подаде оставка.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК