Португалия въвежда полицейски час, Франция под карантина още 2 седмици

Ситуацията вероятно няма да се подобри през декември, предупредиха властите в Германия

13.11.2020 | 19:53 Редактор: Радостина Димитрова

Европа продължава да затяга мерките срещу Ковид-19. Властите в Германия предупредиха - ситуацията вероятно няма да се подобри през декември.

Португалия въвежда още по-строги рестрикции, а карантината във Франция остава в сила още две седмици.

До 23 ноември в 191 общини в Португалия ще е в сила полицейски час. През седмицата хората ще могат да напускат домовете си само за работа, училище или за да пазаруват, а от 23:00 часа вечерта до 5:00 сутринта трябва да останат по домовете си.

Още по-строги са рестрикциите през почивните дни. Тогава гражданите няма да могат да напускат жилищата си от 13:00 следобед до 5:00 сутринта. Всички търговски обекти и ресторанти трябва да затворят по време на полицейския час. Изключение правят пекарни, аптеки и квартални хранителни магазини.

Франция остава под национална карантина поне още две седмици, въпреки че се наблюдава спад на новозаразените.

До декември ще остане в сила карантината във Великобритания.

А здравният министър на Германия предупреди - животът най-вероятно няма да се нормализира и през декември. Той допълни, че традиционните коледни събития може да не се проведат. Въпреки това германците намериха начин да поддържат празничния дух, създавайки автоколеден базар. Така в унисон с мерките хората мога да купят лакомства и да подкрепят търговците.

В Гърция от днес до края на месеца затворена за посещение е Света гора. Манистирите няма да приемат поклонници.От тази вечер влиза в сила и вечерен час за територията на цялата страна. Властите не изключват карантината да бъде удължена до Коледа.

Вижте повече в репортажа. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК