Ердоган въведе вечерен час и затвори училищата

"Изправени сме пред сериозна ситуация", каза турският лидер пред нацията

18.11.2020 | 13:09 Редактор: Георги Камарашев
Ердоган въведе вечерен час и затвори училищата

Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган обяви въвеждането на полицейски час и нареди на ресторантите да преминат само към услуга за доставки за борба с нарастващите коронавирусни инфекции и смъртност.

Новите мерки включват и затварянето на всички кина и ограничено работно време за повечето магазини и търговски центрове. Предвижда се също така основните училища да преминат към дистанционно обучение до края на годината.

"Изправени сме пред сериозна ситуация", заяви турският лидер пред нацията, след като председателства заседанието на кабинета, на което бяха обсъдени новите ограничения. "Броят на инфектираните и смъртните случаи достигна сериозно ниво, като се започне от Истанбул, така че трябва да бъдем по-внимателни", отбеляза Ердоган.

Президентът подчерта, че комендантският час ще бъде в сила от 20:00 до 10:00 ч. и ще започне този уикенд, съобщи БГНЕС.

Нацията от 83 милиона души днес съобщи за 103 нови смъртни случая от Ковид-19 – за първи път дневният брой надхвърля 100 от 25 април. Общо 11 704 смъртни случая в Турция са сравнително нисък брой в сравнение с държави с подобно население и Световната здравна организация похвали Анкара за нейния отговор.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК