Рейтингът на Ердоган спада, всеки трети в Турция е безработен

"Лирата падна още повече", каза Георги Димов

30.10.2020 | 21:17 Редактор: Искра Ангелова

Силно земетресение от 7 по Рихтер разтърси Турция и Гърция. 12 души са загинали, а над 400 са ранени при труса в Турция. Най-малко двама загинали и на гръцкия остров Самос.

"Има информация, че земетресението е усетено в София и Бургас. То беше усетено в Истанбул и цяла Източна Тракия. Съобщава се за шестима загинали. Има много разрушени сгради. Това е трагична ситуация. На място веднага пристигнаха няколко министри, изпратени лично от Ердоган", каза бившият генерален консул в Одрин Георги Димов в студиото на "Денят ON AIR.

Той подчерта, че са мобилизирани екипи на пожарната и полицията.

"В четвъртък беше националният празник на Турция. Лирата падна още повече. Вече 1 евро струва почти 10 турски лири. Факт е, че всеки трети турчин е безработен. От последното социологическо проучване личат два много неприятни показателя за управляващия тандем, особено на президента Ердоган", допълни бившият консул пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това са слабите икономически резултати.

"Както и електоралните нагласи, които никак не са в негова полза. Близо 20% от анкетираните посочват, че главният проблем е икономическата криза. Около 17% казват, че е коронавирусът. В индивидуален план - над 40% от анкетираните декларират, че предходния месец не са платили една фактура, а пък всеки втори избирател си търси работа, но не може да я намери", посочи още Димов.

Експертът добави, че 2/3 от хората са заявили, че доходите им са спаднали, а близо 50% са на мнение, че страната не се управлява добре.

Той е категоричен, че със сегашните резултати на Ердоган, турският президент няма как да управлява сам.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
6 rate up comment rate down comment 8
Запознат
преди 3 години
Накой да обясни на този клоун,че не само рейтинга му не пада ама се е вдигнал !!! Турците знаят по -добре от този клоун кой защитава националните им интереси !!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
14 rate up comment rate down comment 8
Петър
преди 3 години
Пада му авторитетът на Ердогн......, но само от по интелигентните и съвременни турци. Иначе .....70% са си под чертата на самостоятелното мислене.Издигат си го над минаретата, че и песни пеят за него.Народ....какво да ги правиш.....?Религията им е над всичко.Но днес сме 2020г......, а не 15 век...Жалко.Това за мен е истината.До къде ще я докарат?Кой да ни каже? Утре .....ако им нареди Ердоганчо.....може и към Австрия да тръгнат.... Сигнализирай за неуместен коментар