Австрия срещу Ковид-19: В сила са драконовски мерки

В Сърбия ограниченията ще бъдат до 1 декември

17.11.2020 | 07:33 Редактор: Радостина Димитрова
Австрия срещу Ковид-19: В сила са драконовски мерки

Втора пълна карантина в Австрия за тази година. Правителството затяга мерките срещу коронавируса до 6 декември, за да предотврати претоварването на здравната система.

От днес ограниченията за обществен достъп до улицата са в сила през целия ден. Разрешени са само срещите с един човек или едно семейство от непосредственото обкръжение.

Затварят се големите магазини. Ще работят само супермаркети за хранителни стоки, пазари, магазини за домашни любимци, бензиностанции, банки, пощенски станции, телекомуникационни магазини, магазини за тютюневи изделия и сервизни центрове. Те обаче ще са с ограничено работно време от 06:00 до 19:00 часа.

Затварят врати и салоните за красота и масажи. Контактните спортове са забранени, но е разрешено индивидуалното бягане. Забраняват се всякакви вечерни културни, спортни и частни мероприятия.

Хотелите затварят за туристи, заведенията за хранене също няма да работят, но имат право да предлагат доставки по домовете. Училищата и детските градини остават отворени, гимназиите и университетите минават на дистанционно обучение.

В същото време в Сърбия ограничава работата на кафенетата, нощните клубове, ресторантите, както и на търговските центрове и магазините -  от 21 до 5 часа сутринта. Мерките ще бъдат в сила до 1 декември, когато правителството отново ще ги обсъди.

Проучване в Испания пък показва, че по-голямата част от хората биха подкрепили нова национална карантина, ако тя допринесе за забавяне на втората вълна на заразата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Крети
преди 3 години
Само че разходката е разрешена , няма КППта качваш се на колата и отиваш в планината . Можеш да посещаваш и второто си жилище след вечерния час. Разходка в квртала може и след вечерния час. Маска на улицата не се носи.Няма калинки да мислят коридори. Добре че напуснах катуна на мутрите! Сигнализирай за неуместен коментар