Австрия въвежда национална блокада до 6 декември

По-строгите мерки ще доведат до намаляване на социалния контакт до минимум

14.11.2020 | 21:30 Редактор: Ралица Братанова
Австрия въвежда национална блокада до 6 декември

Австрия с по-строги ограничения заради коронавируса. От вторник до 6 декември в страната ще е в сила национална блокада като тази от пролетта.

Училищата и магазините, които не предлагат стоки от първа необходимост, ще са затворени.

По-строгите мерки ще доведат до намаляване на социалния контакт до минимум и на хората е казано да си стоят вкъщи освен при ясно определени причини като пазаруване, работа там, където работата от дома не е осъществима, медицински посещения и спорт.

Само магазини, продаващи основни артикули, ще могат да останат отворени, като хранителни магазини, аптеки, банки и пощенски станции.

Учениците от началните и основните класове ще преминат към дистанционно обучение, гимназиите и университетите вече са го направили. Виена наложи частично заключване, включително нощен полицейски час от 20:00 часа в началото на ноември и нареди ресторантите, музеите, концертните заведения и спортните съоръжения да бъдат затворени, но случаите на вируси продължават да нарастват без да намаляват. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Уж умни хора са в другите страни и пак същото като навсякъде...затваряне и ограничения...дали наистина не става дума за пари...?! Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 3 години
Пак затваряне, пак изолация... не е за вярване! Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 4
Алекс
преди 3 години
И сега отново ще надхитрят вирусчето? С нови , некомпетентни действия? Оказва се,че логиката, здравия разум и интелекта(въобще), са подчинени на шайката глобалисти . Не ми се вярваше, че това може да се случи.... Сигнализирай за неуместен коментар