Курц: Не се срещайте с никого! Всеки социален контакт е нежелателен

Австрия влиза в триседмичен локдаун на 17 ноември

16.11.2020 | 10:27 Редактор: Искра Ангелова
Курц: Не се срещайте с никого! Всеки социален контакт е нежелателен

Австрия влиза в триседмичен локдаун на 17 ноември, заради увеличението на броя на заразените с коронавирус в страната, пише европейската редакция на Politico.

"Моето настойчиво искане е: не се срещайте с никого! Всеки социален контакт е нежелателен" – написа австрийският канцлер Себастиан Курц в Twitter.

Австрия вече имаше нощен полицейски час, но мерките се засилват. Последните ограничения, които трябва да приключат на 6 декември, ще означават, че хората трябва да стоят вкъщи и ще могат да излизат само, за да пазаруват или да правят упражнения навън. Курц каза, че мерките са "изключително драстични", но според него това е "единственият начин да предотвратим претоварването на нашата здравна система".

"Едно е ясно: никой не иска училища, ресторанти, магазини и т.н. да бъдат затворени. Но ние трябва да предприемем тази стъпка заедно", подчерта той, цитиран от "Фокус".

Несъществени магазини и фризьорски салони ще бъдат затворени. Училищата за по-малки ученици ще бъдат отворени само за тези, които се нуждаят от грижи за деца. Средните училища вече използват дистанционно обучение.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК