Ръст на починалите и заразените в Италия и Испания

Най-висока заболеваемост има в Мадрид, Каталуния и Андалусия, както и в Ломбардия

11.11.2020 | 07:10 Редактор: Ралица Братанова
Ръст на починалите и заразените в Италия и Испания

Испания и Италия отчитат ръст на заразените и починалите през последните 24 часа. Испания регистрира най-големият брой смъртни случаи от началото на втората вълна на коронавируса.

За последното денонощие страната има 411 починали и 17 395 нови случая. Въпреки това обаче според здравните власти през последните дни се наблюдава стабилизиране на броя на заболелите, които са от 500 на 100 хиляди. Най-висока заболеваемост има в Мадрид, Каталуния и Андалусия.

Властите отчитат 17% заетост на леглата в болниците от пациенти с коронавирус.

Италия регистрира 35 098 нови случая на коронавирус за последните 24 часа. По данни на здравното министерство на страната това е рязък скок спрямо отчетените през предходното денонощие 25 271 новозаразени.

Министерството съобщава и за 580 починали от Ковид-19. Северната област Ломбардия, чийто център е финансовата столица на страната Милано, остава и днес най-тежко засегната, като регистрира 10 955 нови случая на Ковид-19 и 129 починали.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Верно
преди 3 години
До кога ще търпим тези лъжи, играят си с нас като с лабораторни мишки, тези статистики са само за новините а реялно няма и една трета истината Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Нещата пак започват да са зле! Сигнализирай за неуместен коментар