Камала Харис: Макар да съм първата, няма да бъда последната жена в тази роля!

Тя обеща да премахне бариерите, така че други жени да могат да достигнат тази позиция

08.11.2020 | 11:20 Редактор: Георги Камарашев
Камала Харис: Макар да съм първата, няма да бъда последната жена в тази роля!

Кандидатът на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ Камала Харис отпразнува избора си за първата жена, достигнала до Белия дом в историята на страната и обеща да премахне бариерите, така че други жени да могат да достигнат тази позиция, съобщава "Дойче Веле".

В емоционална реч за победа във Уилмингтън, Делауеър, Харис засвидетелства своята признателност на американците, че гласуваха за "надежда, единство, благоприличие, наука и истина", за да въведат "нов ден" в страната.

"Може да съм първата жена в тази роля, но няма да бъда последната. Защото всяко малко момиченце, което ни гледа тази вечер, вижда, че това е страна на възможностите", подчерта Харис.

Бъдещият вицепрезидент увери, че нямаше да стигне до мястото, където е, ако не бяха активистките и милионите американки, участвали в изборите тази година, предаде БНР.

Тя също така не пропусна да спомене "поколения жени, чернокожи, азиатски, бели, латиноамерикански и индиански жени през цялата история, които проправиха пътя за тази вечер".

"Жени, които са се борили и са се жертвали толкова много за равенство, свобода и справедливост за всички, включително чернокожите жени, които често се пренебрегват, но се оказват гръбнакът на нашата демокрация", добави Харис.

Снимка: Sarah Silbiger/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК