Музеите и папските вили във Ватикана затварят за месец

Също така ще бъдат спрени археологическите разкопки

04.11.2020 | 23:07 Редактор: Георги Камарашев
Музеите и папските вили във Ватикана затварят за месец

Предстои затваряне на музеите и папските вили във Ватикана от 5 ноември в продължение на един месец, съобщиха световните агенции.

Те цитират съобщение за медиите на пресслужбата на светия престол. "В съответствие с с разпорежданията на италианските власти, продиктувани от епидемиологичната обстановка, от четвъртък, 5 ноември, ще бъдат затворени ватиканските музеи и музеите на папските вили, а също така ще бъдат спрени археологическите разкопки" се казва в съобщението.

По-рано италианският министър-председател Джузепе Конте подписа нов указ за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки. Сред тях фигурират затварянето на музеите и на изложбените зали на цялата територия на страната. Разпоредбата ще важи до 3 декември, предаде БНР.

По време на първата вълна от пандемията ватиканските музеи, които са важен източник на приходи за хазната на папския град-държава, бяха закрити за период от почти три месеца. Те бяха тържествено повторно открити на 1 юни и бяха посетени през летния период от хиляди туристи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК