Нападател, въоръжен с пушка, рани свещеник в Лион

Според Ройтерс, той е прострелян два пъти

31.10.2020 | 19:44 Редактор: Юлия Христова
Нападател, въоръжен с пушка, рани свещеник в Лион

Нападател, въоръжен с пушка, рани православен свещеник при стрелба във френския град Лион, преди да избяга, предаде Франс бльо.

Свещеникът, който е с гръцка националност, затварял църквата си, когато се е случило нападението, и в момента е в тежко състояние, съобщи АФП.

Това е станало в 7 район на Лион. Според Ройтерс, свещеникът е прострелян два пъти около 16:00 ч. местно време, докато е затварял църквата, и е откаран в болница с опасност за живота. Раните му са в областта на стомаха. Според френските медии свещеникът е в тежко състояние.

По непотвърдени данни, нападателят е крещал "Аллах акбар“, докато е извършвал стрелбата, съобщи "Greek Sity Times“. Нападателят е бил висок около 1,90 см и е бил средиземноморски тип.

Френското министерство на вътрешните работи е получило сигнал за ситуацията в района на станция Жан Масе в 7-ми район на Лион. Силите за сигурност са разположени на мястото на инцидента, се казва в съобщението. На обществеността е казано да избягва района и да следва инструкциите на властите. Министерството на вътрешните работи е открило кризисен щаб. Премиерът Жан Кастекс отложи пътуването си в Руан и се върна в Париж.

В ход е издирването на престъпника от полицията, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК