Отстраниха Джеръми Корбин от Лейбъристката партия

Мотивираха освобождаването му с факта, че не признава грешките си

29.10.2020 | 23:35 Редактор: Георги Камарашев
Отстраниха Джеръми Корбин от Лейбъристката партия

Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Киър Стармър отстрани от партийните редици своя предшественик Джеръми Корбин. Решението бе взето поради коментарите на втория по повод на доклад, остро критикува партията по време на неговото ръководство за омаловажаване на оплакванията за антисемитско поведение:

Докладът на Комисията за равенство и човешки права изтъква, че Лейбъристката партия е нарушила закона за равенството по три точки: политическа намеса при оплакванията за антисемитизъм, провал при осигуряване на адекватно обучение на занимаващите се с антисемитски оплаквания и тормоз. Корбин от своя страна изрази мнение, че докладът "драматично е преувеличил размера на проблема".

Като "срамен ден за партията" бяха окачествени от Стармър заключенията в доклада. Партията мотивира освобождаването на Корбин с факта, че не признава грешките си. Стармър обеща да изпълни препоръките в доклада възможно най-скоро и да промени културата в Лейбъристката партия, предаде БНР.

Разследването изнася доказателства за 23 случая на незачитане на оплаквания за антисемитски прояви от канцеларията на Джеръми Корбин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК