От май насам: Рекорден брой починали от Ковид-19 във Великобритания

Общият брой на заразените достига 917 575

27.10.2020 | 22:18 Редактор: Искра Ангелова
От май насам: Рекорден брой починали от Ковид-19 във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство обяви нови 367 жертви на Ковид-19 в рамките на денонощие, съобщава британският национален ежедневник The Guardian, като допълва, че броят на починалите от новия коронавирус в страната е рекорден от 27 май насам, когато бяха регистрирани 422 смъртни случая. 

От началото на пандемията жертвите на заразата на Острова са 45 365, информира "Фокус".

Отделни данни, публикувани от статистическите агенции на Обединеното кралство за смъртни случаи, при които Ковид-19 е споменат в смъртния акт, заедно с допълнителни данни за смъртни случаи, настъпили през последните дни, показват, че в Обединеното кралство сега има 61 000 смъртни случая пряко или непряко свързани с новия коронавирус.

Правителството в Лондон междувременно заяви, че във вторник има още 22 885 лабораторно потвърдени случая на коронавирус във Великобритания. Така общият брой на заразените във Великобритания достига 917 575.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Шмиргел
преди 3 години
Горският Джонстън, дано Бойко да му помогне иначе е загубен. Той и той Бойко кво се скръндзи. Дай на човека да те помилва по кратуната та да му се счупи каръка и сичо да тръгне по нормално му. Сигнализирай за неуместен коментар