Ковид-19 и расизмът във фокуса на последния дебат Байдън - Тръмп

Двамата слязоха от сцената на конферентната зала, без да си кажат довиждане

23.10.2020 | 09:48 Редактор: Юлия Христова

Последен кандидат-президентски дебат в Съединените щати 11 дни преди изборите. Джо Байдън и Доналд Тръмп отново спориха, но този път - по-сдържано.

Спор за справянето с коронавируса и взаимни обвинения не липсваха и в последния, втори дебат между Тръмп и Байдън. От него стана ясно, че Джо Байдън не изключва ново затваряне на икономиката, докато Тръмп ще настоява за пълно отваряне. 


 
"Той знаеше колко опасен е коронавирусът. Но не ни е казал, защото сме щели да се паникьосаме. Американците не се паникьосват. Той го направи. В същото време, както разкри "Ню Йорк Таймс”, неговите хора са отишли на "Уол Стрийт” и са предупредили брокерите, че вирусът е ужасно нещо и трябва да продават, защото идва криза", каза Джо Байдън.

"Ти събра огромно количество пари за кампанията. Всеки път, когато ти дадат пари, се сключва сделка, Джо. Аз можех да се срещна с всички шефове на най-големите компании и да събера рекордно количество пари. Но не го направих, защото това би ме поставило в слаба позиция. Ти взимаш парите от "Уол Стрийт”, а не аз", заяви Доналд Тръмп.

Тръмп обвини Байдън, че е облагодетелствал сина си, а демократът повдигна въпроса за неплатените данъци на опонента му. Обвиниха се за връзки с Китай и Русия. Както и кой е по-голям расист. 

И за разлика от предишния им дебат сега имаше система за заглушаване на микрофоните, за да не се прекъсват. А ако при задочния им дуел преди седмица анализаторите казаха, че двамата се намират не само в различини студия, а и на различни планети, този път изглеждаха по-впечатлени от дебата. И са категорични - Байдън е показал изцяло ново лице и е отговарял по-детайлно. Зрителите мислят същото - според изследванията 90-минутният дебат, излъчван в праймтайма на телевизиите, печели Байдън. 

А накрая двамата претенденти слязоха от сцената на конферентната зала в Нашвил, без да си кажат довиждане. В сравнение с предишните избори, гласувалите до момента американци са повече - 47 милиона вече са дали вота си, от общо 230 милиона електорат.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК