Заглушават микрофоните на Тръмп и Байдън в последния им дебат

Целта е да не се прекъсват взаимно

20.10.2020 | 14:17 Редактор: Георги Камарашев

Ново правило по време на последния президентски дебат в Съединените щати. Микрофоните на президента Доналд Тръмп и на претендента на демократите за поста - Джо Байдън, ще бъдат заглушавани. Прекъсването ще се случи само по време на встъпителните думи на участниците. Микрофонът на този, който не говори, ще бъде изключен, за да не може да прекъсва другия.

Финалният дебат между президента Тръмп и кандидата на демократите за поста - Джо Байдън, е в четвъртък. От щаба на Тръмп поискаха Комисията по президентските дебати да направи промени в темите, заложени в словесния двубой. Причината - външнополитическите въпроси са изключени от разговорите. 

Ръководителят на кампанията на президента Тръмп подчерта, че традиционно външната политика винаги е била ключова при последния президентски дебат. Според него Комисията работи в услуга на Байдън, който иска да избегне въпроси за Китай, както и за политиката, която е водел като вицепрезидент в администрацията на Барак Обама. Демократите отговориха на удара, като заявиха, че републиканецът президент се опитва да избегне темата за Ковид-19.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК