Обискираха дома на френския здравен министър заради пандемията

Служителите претърсиха и дома на директора на националната здравна агенция

15.10.2020 | 16:50 Редактор: Искра Ангелова
Обискираха дома на френския здравен министър заради пандемията

Френската полиция в четвъртък направи обиск на дома на министъра на здравеопазването на страната Оливие Веран в рамките на разследване за действията на правителството в Париж по време на коронакризата, предава AFP.

Веран е един от няколкото настоящи или бивши министри, които са разследвани за отговора им на пандемията след жалби на жертви на Ковид-19, че те са действали бавно, за да спрат разпространението на заразата.

Кабинетът на Веран също беше претърсен като част от разследването от съд, който разглежда случаи на предполагаеми неправомерни действия от страна на министрите при изпълнението на техните задължения, съобщава "Фокус".

Служителите претърсиха и дома на директора на националната здравна агенция Жером Саломон.

Премиерът Жан Кастекс също е разследван по повод пандемията, както и неговият предшественик Едуар Филип и предшественикът на Веран в здравното министерство Агнес Бузин.

Критиците обвиняват правителството, че е започнало твърде бавно да провежда широкомащабни тестове Ковид-19 и е омаловажило значението на носенето на маски в началото на пандемията, когато покритията за лице са били в недостиг и са били запазени за здравни работници.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК