Франция обяви извънредно положение, въвеждат вечерен час в Париж

Макрон потвърди, че всички ресторанти и театри ще бъдат затворени от 21:00 ч.

14.10.2020 | 23:00 Редактор: Искра Ангелова
Франция обяви извънредно положение, въвеждат вечерен час в Париж

Франция обяви извънредно положените, а властите налагат вечерен час от 17 октомври в столичния район и някои други градове с високо разпространение на коронавируса. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в интервю за френски телевизионни канали, цитиран от TACC и "Фокус".

"Решихме да въведем вечерен час в столичния район и редица други големи градове", каза Макрон. Той поясни, че полицейския час ще бъде от 21:00 до 06:00 местно време от тази събота. Според президента това решение ще бъде валидно поне четири седмици.

Макрон потвърди, че всички ресторанти и театри ще бъдат затворени от 21:00 часа съобразно разпореждането.

"Не сме загубили контрол (върху разпространението на вируса)“, каза френският президент. Независимо от това, както той отбеляза, "ситуацията е тревожна". "Ние сме в период, който можем да определим като втора вълна", каза той. "Днес вирусът се е разпространил във Франция. Той засяга всички възрастови категории, има тежки форми на заболяване сред всички възрастови категории", каза Макрон.

Френският президент заяви, че всеки ден здравните власти в страната регистрират около 20 хиляди нови случая на коронавирусна инфекция. "Трябва да предприемем по-строги мерки за ограничаване на разпространението на вируса", каза той. В същото време Макрон подчерта, че "целта е, заедно с новите ограничения, да бъде възможно да продължи да се извършват икономически дейности, така че училищата и университетите да останат отворени, за да могат гражданите да работят нормално".

Според последните данни на Агенцията за обществено здраве, повече от 756 хиляди души са заразени с коронавирус от началото на епидемията във Франция. Около 33 хиляди души са починали от усложнения, причинени от инфекцията. По-рано във Франция беше въведено задължително носене на маска във всички обществени пространства. Нарушителите се глобяват със 135 евро.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Емил
преди 3 години
Това е факт, Макрон е травестит! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Леле
преди 3 години
Макрон носи роклите на жена си в къщи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
ende
преди 3 години
Платени ***! Най-вероятно опасния,имагинерен вирОс вилнее само през деня,та затова вечерта,когато повечето спят,ще е забранено движението.Да се смееш ли,да плачеш ли?! Сигнализирай за неуместен коментар