Ковид-19 в Европа: В Париж затварят барове и фитнеси, строги мерки и в Берлин

Европейският пазар се изправя пред недостиг на лекарството Ремдесивир

07.10.2020 | 17:49 Редактор: Ивет Арабова

Рекорден брой заразени с Ковид-19 в редица европейски страни. За последните 24 часа в Чехия и Украйна са регистрирани на 4 000 нови случая. В Полша са малко над 3 000. Във Франция и Великобритания има ръст на приетите в интензивни отделения.

Франция се бори да ограничи нарастващия процент на новите случаи на Ковид-19, които започнаха да нарастват експоненциално в края на август. Повече от 40 процента от интензивните легла в северния регион Ил дьо Франс вече са заети. Районът, който включва и Париж и неговите предградия, е най-гъсто населеният в страната. Някои от болниците вече са започнали да отлагат планови операции. 

За да се овладее разпространението, в столицата Париж влизат в сила допълнителни ограничения. Барове, басейни и фитнес зали затварят за две седмици. Ресторантите могат да работят при спазването на строги мерки за хигиена. 

В Англия броят на пациентите в интензивни отделения е скочил с 25 процента за денонощие. А в Шотландия - властите обявиха, че са силно разтревожени от разпространението на вируса. Поради тази причина се налагат нови мерки за ограничаването му. Те ще засегнат силно ресторанти и барове. 

Подобна е ситуацията и във Финландия, където се очаква заведенията да затварят по-рано. В германската столица Берлин също се налагат мерки, засягащи сектора. На този фон стана ясно, че европейският пазар се изправя пред недостиг на лекарството за ебола Ремдесивир, което се използва за лечение на Ковид-19. Причината - Съединените щати са изкупили големи количества от медикамента.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Барове, фитнеси и всякакви обществени прояви би трябвало да са лукс вече.. Не може когато, който каквото си реши Сигнализирай за неуместен коментар