За пръв път установиха болен едновременно от Ковид-19 и грип А

Редица държави обмислят по-строги мерки срещу заразата

12.10.2020 | 13:54 Редактор: Тодор Петров

В Мексико регистрираха първи случай на болен едновременно от Ковид-19 и от грип А. Пациентът е 54-годишна жена с придружаващи заболявания. 

По-строги правила пък обмислят властите в много държави за овладяване на разпространението на коронавируса. Властите във Великобритания обмислят така наречената тристепенна карантина

Според нея опасността от заразяване ще бъде класифицирана като средна, висока или много висока. Предвижда се пъбове, ресторанти и барове да бъдат напълно затворени в някои от най-засегнатите от коронавируса части в Севeрна Англия. 

Може да се стигне дори до забрана на контактите извън семейния кръг. За последното денонощие новите случаи на коронавирус във Великобритания надхвърлят 12 000 души

В опит да ограничи разпространението на коронавируса, Ирландия планира да въведе тестове за Ковид-19 на летищата. Мярката се обсъжда като алтернатива на поставянето под карантина на определени групи пристигащи пътници. 

Плановете на правителството за тестване на хората ще позволят да се избегне принудителната изолация. Към момента 14-дневна карантина се препоръчва за почти всички влизащи в страната.

Словакия също затяга ограниченията. От четвъртък носенето на маска на обществени места става задължително. Ресторантите ще могат да изпълняват единствено поръчки за вкъщи, фитнесите, плувните басейни и сауните ще бъдат напълно затворени. 

Хранителните магазини и аптеките ще обслужват в определени часове само възрастни хора. Събития със струпване на много хора ще бъдат забранени, а спортните състезания ще се провеждат без публика. 

Вижте повече по темата във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години