Тревожен скок в случаите на Ковид-19 в Германия

 Броят на новите ежедневни инфекции в страната надхвърли 4000 за първи път от началото на април

08.10.2020 | 16:55 Редактор: Георги Камарашев
Тревожен скок в случаите на Ковид-19 в Германия

Германия преживява “тревожен скок” в случаите на Ковид-19, заяви министърът на здравеопазването Йенс Шпан. Броят на новите ежедневни инфекции в страната надхвърли 4000 за първи път от началото на април.

Ръководителят на германския институт "Роберт Кох" Лотар Вилер алармира че страната може да изпадне в неконтролируемо разпространение на вируса.

Най-голямата икономика в Европа регистрира 4 058 нови инфекции с Ковид-19 през последните 24 ч., което е рязко увеличение в сравнение с числото от 2828 в сряда, според института "Роберт Кох".

"Числата показват тревожен скок", каза Шпан на пресконференция в Берлин, призовавайки германците да не се отказват от действията срещу смъртоносния вирус.

"Почти всяка друга държава в Европа също се е справяла с кризата досега", каза той. "Но ние не трябва да залагаме това, което сме постигнали."

310 144 случая са общо регистрираните в Германия от началото на пандемията, сочи информация от института "Роберт Кох". Общо 9578 души са починалите от болестта, което дава на страната относително нисък брой на жертвите в сравнение с други европейски държави, предаде БГНЕС.

Снимка: Bloomberg/Sarah Pabst

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК