Северна Македония: Тиха музика и без певци и диджеи заради Ковид-19

Забранено е да бъдат обслужвани клиенти на бара или правостоящи

05.10.2020 | 11:39 Редактор: Тодор Петров
Северна Македония: Тиха музика и без певци и диджеи заради Ковид-19

След регистрираните над 600 нови случая на заразяване с Ковид-19 през изминалите три дни, правителството в Северна Македония одобри препоръчаните от комисията по заразни болести мерки. Те предвиждат забрана за участие на певци и ограничаване на силата на музиката и броя на клиентите в заведенията за обществено хранене.

Това означава, че в заведенията няма да могат да участват певци или диджеи. Остава в сила забраната за отваряне на дискотеките и нощните клубове. Намалява се разрешената до момента сила на звука на 55 децибела, за да се спазва препоръчаната дистанция. Намалява се до 4 души и броят на лицата, които могат да седят на една маса, обяви здравният министър Венко Филипче, цитиран от БГНЕС.

Напомня се за стриктно спазване на изискванията от протокола за работа на заведенията, който забранява да бъдат обслужвани клиенти на бара или правостоящи.

Правителството прие също указанието на комисията относно необходимостта от стриктно спазване на забраната за работа на нощните барове и дискотеките и необходимостта от предприемане на строги мерки от компетентните институции в случай на нарушение на забраната.

По данни на Министерството на здравеопазването, през последното денонощие са направени 1 350 теста и са регистрирани нови 191 случая на коронавирус, с което общият брой на заразените в Северна Македония достигна 2693.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
И те се воддят по европейското стадо. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Какво общо има силата на звука с пандемията Сигнализирай за неуместен коментар