Превантивно: Настаниха Доналд Тръмп във военна болница

74-годишният президент е с леки симптоми на заболяването и в добро разположение на духа

03.10.2020 | 08:33 Редактор: Георги Камарашев

След положителния тест за Ковид-19 американският президент Доналд Тръмп беше настанен в болница. Държавният глава е в добро състояние. Отрицателен е тестът на претендента на демократите за президентския пост - Джо Байдън. Той беше в контакт с Тръмп във вторник, когато се проведе първия телевизионен дебат между двамата.

С маска на лицето и в привидно добро състояние, американският президент Доналд Тръмп напусна Белия дом, за да постъпи във военната болница "Уолтър Рийд". Той беше транспортиран до лечебното заведение с президентския хеликоптер. 

Държавният глава публикува 18-секундно видео в профила си в Twitter, в което благодари за подкрепата и добави:

"Мисля, че се справям много добре, ще се постараем всичко да е наред. Първата дама също е добре", увери той.

Президентът, както и първата дама, са развили леки симптоми. Мелания Тръмп ще се възстановява в Белия дом. Държавният глава е подложен на лечение със серум от антитела срещу Ковид-19. Също така приема лекарството за ебола - Ремдесивир. 

Не стихват и критиките към президента, след като стана ясно, че в четвъртък е пътувал до Ню Джърси, въпреки че по това време вече е било потвърдено, че съветничката му Хоуп Хикс е заразени с Ковид-19.

А пробата за Ковид-19 на претендента на демократите за президентския пост - Джо Байдън е отрицателна. Той и съпругата му са се тествали, тъй като във вторник имаха близък контакт с Тръмп и неговия екип по време на първия телевизионен дебат. Тогава президентът не пропусна да се подиграе на Байдън за това, че винаги носи маска. Сега той получи своята възможност за отговор. 

Списъкът с приближените на Тръмп, които са дали положителна проба за Ковид-19, продължава да се увеличава. Освен Хоуп Хикс - смятана за първоизточникът - инфектирани са и мениджърът на кампанията на президента, бившият съветник на Белия дом и двама републикански сенатори.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
И как сега ще води предизборна агитация. Сигнализирай за неуместен коментар