Анализатори: Новината за заразения Тръмп може да доведе до вот на симпатия

Тя обаче предизвика спад на световните пазари

02.10.2020 | 20:27 Редактор: Ивет Арабова

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания са заразени с коронавирус. В Twitter Тръмп съобщи, че двамата се поставят под карантина. Новината идва само месец преди президентските избори. 

Президентът и съпругата му се чувстват добре, съобщи лекарят на Белия дом. По думите му Тръмп ще продължава да изпълнява задълженията си "без прекъсване". Положителната проба на 74-годишния Тръмп идва броени часове, след като Белият дом обяви, че съветничката на президента Хоуп Хикс е заразена с коронавирус. Тя често пътува с държавния глава в страната и беше на борда на президентския самолет, отвел Тръмп за предизборния дебат с Джо Байдън във вторник. Тя беше снимана без маска. 

Заради принудителната самоизолация на Тръмп предизборната му кампания поне за 2 седмици ще трябва да продължи без неговото участие. Под сериозен въпрос е и вторият му дебат с Джо Байдън на 15 октомври. По време на първия дебат между Тръмп и Байдън двамата бяха близо и без маски. Самият Тръмп е в рисковата група, а той често омаловажаваше епидемията и предпочиташе да ходи без маски. 

Според проучванията справянето му с епидемията е една от причините за ниското одобрение към него. Новината предизвика спад на световните пазари заради опасенията как това ще се отрази на кампанията. Анализатори обаче коментираха, че не е изключено тя да предизвика "вот на симпатия". Ако здравословното състояние на Тръмп се влоши, властта ще бъде поета от вицепрезидента Майк Пенс. Ако и двамата не са в състояние да управляват, властта ще бъде поета от председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
"двамата бяха близо и без маски" което показва че маската няма значение понеже другия кандидат нищо му няма слава богу... Сигнализирай за неуместен коментар