Изписаха Навални от германската болница

От здравното заведение "Шарите" съобщиха, че руският опозиционер може да се възстанови напълно

23.09.2020 | 11:28 Редактор: Виктория Гетова

Руският опозиционер Алексей Навални е изписан от болницата в Берлин.

 

В продължение на месец Алексей Навални се бореше за живота си в берлинската болница "Шарите". Той прекара 16 дни в кома, но успя да се изправи на крака. 

Споделя, че на моменти възстановяването му е изглеждало като мираж. От болница заявиха, че състоянието на 44-годишния руски опозиционер е обнадеждаващо, но все още е рано да се прави оценка на дългосрочното въздействие на отравянето. 

Критикът на Кремъл ще продължи да посещава физиотерапевт всеки ден. А по повод информацията, че президентът Владимир Путин е предположил, че сам е погълнал отрова, Навалини иронично заяви: 

"Добра версия. Мисля, че заслужава да бъде проучена. Приготвих "Новичок" в кухнята. Тихо си отпих в самолета. Изпаднах в кома".

  Алексей Навални припадна по време на полет на 20 август. За кратко беше лекуван в Русия, а след това беше прехвърлен в Берлин. Германските лекари установиха, че опозиционерът е отровен с новичок. 

Лаборатории във Франция и Швеция потвърдиха становището. Според съратниците на Навални атаката срещу него е поръчана директно от президента Путин - твърдение, което Кремъл категорично отрича.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 3 години
Ще му мине кат на куче на Навални. Ял е нещо развалено. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Добре че се оправи човекът Сигнализирай за неуместен коментар